הפרעות בחוש הריח והטעם הן תופעות שכיחות, המשפיעות על כ־20% עד 30% מהאוכלוסייה. הן יכולות להופיע בנפרד או במקביל, ולהתבטא בירידה הדרגתית או פתאומית בתחושת הריח והטעם, באובדן מוחלט של חושים אלו, בשינוי של איכות הטעם או הריח: ריחות וטעמים מוכרים מרגישים אחרת מהרגיל, ולעיתים גם בתחושת "פנטום" – כלומר, ריח או טעם שנחווים אף שאינם קיימים במציאות.
עבור רבים, אובדן חוש הריח או הטעם הוא חוויה מטרידה ולעיתים מבלבלת. ריחות יומיומיים כמו קפה, תבשיל ביתי, פרחים או אדם אהוב נעלמים או משתנים, והאוכל – גם אם נראה אותו דבר – מרגיש שטוח וחסר טעם. מעבר לפגיעה בהנאה מהאכילה, עלולה להופיע ירידה בתיאבון ולעיתים גם פגיעה באיכות החיים הכללית.
במרפאה להפרעות בחוש הריח והטעם מבוצע בירור רפואי מקיף, הכולל תשאול יסודי, בדיקת אף־אוזן־גרון מלאה תוך שימוש באנדוסקופ להערכת פתולוגיה אפית, ובדיקות פסיכופיזיות ייעודיות שמאפשרות להעריך בצורה אובייקטיבית ומדויקת את תפקוד חוש הריח והטעם.
הטיפול מותאם באופן אישי לכל מטופל, בהתאם לממצאים, לאופי הסימפטומים ולהעדפותיו של המטופל. בין אפשרויות הטיפול ניתן לכלול תרגול מובנה של חוש הריח (olfactory training), טיפול תרופתי מקומי או מערכתי, ובמקרים מסוימים גם התערבות כירורגית. השילוב בין הגישות השונות נעשה בליווי רפואי רציף, במטרה לעודד שיקום הדרגתי של החושים שנפגעו.
המרפאה שואפת להחזיר למטופלים את היכולת ליהנות מתחושות הריח והטעם – חושים בסיסיים שמעוררים זיכרונות, תורמים לקשרים בין־אישיים, משפיעים על מצב הרוח ומהווים חלק בלתי נפרד מאיכות החיים.
ב“עתיד מדיקל” אנחנו מאמינים בחווית המפגש והטיפול ובמתן דגש על הדרך אל היעד, שהינו בעל ערך אישי שהוא לא פחות חשוב מעצם השגת היעד.
יש להימנע מעישון או שתיית קפה כשעה טרם הבדיקה. להימנע מהתזת בושם בבוקר הבדיקה
המרפאה מיועדת לאנשים הסובלים מהפרעה בחוש הריח והטעם בכל הגילאים, לרבות ילדים
הבדיקה להערכת חוש הריח והטעם אינה כואבת כלל
לעיתים, על אף הרצון הרב לעזור ולשפר את חוש הריח והטעם, הפגיעה אינה הפיכה. על כן, לא ניתן להתחייב שהטיפול ישפר את התלונות
לרוב שניים עד שלושה מפגשים
כן! המרפאה מיועדת גם לסובלים מהפרעה בחוש הטעם