סינוסיטיס

סינוסיטיס – מה זה וכיצד מטפלים בזה?

סינוסיטיס זו מלה אשר גורמת ל-30 מיליון אנשים לאומללות בכל שנה! השילוב של לחץ בפנים, כאבי ראש, עייפות, עיטושים, נזלת, ליחה צבעונית וגודש באף רק תורמים לתחושת הסבל. עם זאת, יש אנשים אשר סובלים מסינוסיטיס כרונית (או בשמה השני רינוסינוסיטיס – דלקת של הסינוסים).

גורמים לרינוסינוסטיס – קצת יותר מידע…


למרות שהגורמים לעניין לא לגמרי מובנים, ישנן מספר תאוריות ומחקרים. הימצאות של בקטריות ללא גרימת זיהום יכולה לעורר את המערכת החיסונית ליצור תהליך דלקתי. סטייה של מחיצת האף ופוליפים (אשר נגרמים גם הם מהדלקת הכרונית), יכולים לתרום לחסימת האף. כמובן, ישנם גורמים נוספים אשר יכולים לגרום לכך, החל מאלרגיות "פשוטות", רפלוקס (בקע סרעפתי) שכתוצאה ממנו חומצה מהקיבה עולה אל מעברי האף וגורמת לחסימת דרכי האוויר במהלך השינה, וגורמים כרוניים נוספים. זיהוי ואבחנה של סינוסיטיס כרוני חשובה על מנת לאפשר את הטיפול המירבי ביותר ולמנוע סיבוכים רציניים.

אבחנה וטיפול – סינוסיטיס כרונית

על מנת לאבחן סינוסיטיס כרונית ייתכן ותצטרכו לבצע בדיקות אנדוסקופיה ו-CT. אם החשד נופל על אלרגיה, יתבצעו בדיקות אלרגיה מעמיקות יותר על מנת לבדוק ולאבחן את הטריגרים של האלרגיה.

הטיפול צריך להיות מכוון באופן אגרסיבי כלפי הזיהומים. תרסיסים של סטרואידים הפכו להיות לאבן פינה לניהול המחלה הכרונית. ישנם מספר אנטי-הסטמינים אשר יכולים להיות אפקטיביים כאשר אלרגיה משחקת תפקיד.

בכל מקרה, כדאי ורצוי לפנות לרופא מומחה באף אוזן גרון אשר מתמחה ברפואת הסינוסים (ישנן תת-התמחויות שונות באף אוזן גרון), אשר יוכל לעזור לכם ולאבחן את הבעיה על מנת לטפל בה בצורה המהירה והטובה ביותר.